Autobuska stanica Beč As

Najveći i najprometniji autobusni kolodvor predviđen za međunarodne polaske  u Austriji nalazi se u jugoistočnom dijelu Beča i obuhvaća 18 perona. Kako u Austriji mnogo više putnika koristi željeznički prijevoz nego što je to slučaj sa autobusnim stoga se najviše koristi za prijevoz prema srednjoeuropskim i istočnoeuropskim odredištima.

U upravnoj zgradi srednje velike površine nalaze se prodajni šalteri, čekaonica, zahodi, garderoba, bankomat te nekoliko automata za napitke i grickalice. Također je obezbijeđen besplatan pristup internetu.
Radno vrijeme je od 06:30 do 21:00 čas i u tom razdoblju se mogu kupiti karte na šalterima ili potvrditi rezervacija ukoliko je kupljena povratna karta na nekoj relaciji van Austrije. Iako je s vremena na vrijeme moguće putovati bez rezervacije, u nedostatku autobusnih mjesta prednost imaju oni putnici sa istom, dok oni koji je nemaju moraju napustiti bus, stoga je uvijek preporučljivo rezervisati svoja sjedišta.

Beč je odlično povezan direktnim autobuskim linijama ka mnogim metropolama u Europi, naročito linijama domaćih “Eurolines” i “Blaguss” prijevoznika.

Uprkos činjenici da kolodvor nije lociran u samom centru Beča, po izlasku iz autobusa možete brzo stići do starog grada. Autobusni terminal kojim se može stići nalazi se u Trećem distriktu (Wien Landstrasse) ali je zato smještena nasuprot metro stanice Erdberg od koje je potrebno oko 10 minuta vožnje do centra grada.

S obzirom na veliki broj međunarodnih linija koje svakodnevno pristaju na terminalima VIB-a dostupni su mnogi popusti – 10% od strane Eurolines prijevoznika, 15% od strane ostaliih za sve putnike koji imaju ispod 26  i preko 60 godina. Popust ne važi za promotivne karte.

Većina prijevoznika koji putuju iz Srbije pristaju na Erdberg kolodvor, većina iz Albanije pristaju na manjem, Südtirolerplatz kolodvoru, dok prijevoznici iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske naizmjenično i na jednom, i na drugom.

 

Slovenija:

Ljubljana – Beč

Hrvatska:

Zagreb – Beč

Bosna i Hercegovina:

Banja Luka – Beč

Sarajevo – Beč

Srbija:

Beograd – Beč

Novi Sad – Beč

Crna Gora:

Podgorica – Beč

Makedonija:

Skopje – Beč

 

Adresa autobuske stanice:

Erdbergstrasse 200A, 1030 Wien ; e-mail: info@vib-wien.at

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *